Susret fićeta

In Memoriam Ivan Đani Šverko

 

U subotu 11.11.2016. održati će se 3.po redu In memoriam Ivan Đani Šverko. Pokojni Šverko bio je poznati i priznati automobilist koji je rođen 2.11.1941. u Buzetu. Program započinje okupljanjem u Đanijevom rodnom Buzetu od 9 sati prijavom sudionika uz razgledavanje spomen sobe Đanija Šverka. Pozvani su svi zaljubljenici u oldtimer fićo scenu kao i abarth primjerke tih automobila. Nakon okupljanja svi učesnici će položiti vijence i svijeće na grobu pokojnog Šverka nakon čega slijedi defile vožnja prema Motovunu. Đani Šverko se oženio u Motovunu 1971.godine.

U 13 sati organiziran je zajednički obilazak kao i posjet uređenoj prostoriji poznatog Motovunskog automobilista Maria Andrettia. Nakon razgleda planirano je druženje na ručku u Hotelu Kaštel.

Primjerci raznih fićeta, pa tako i abartha biti će cijelo vrijeme parkirani na Trgu Andree Antica od 12.20 do 16.30, a posjet i razgledavanje je besplatno.

Other news

  • Eco Domus

    Istarska županija dodijelila prvih 11 certifikata - Eco Domus iz Motovuna - Lili i Walter Laganis
  • Bildung für Mieter

    Pazin, 15.02. 16.00 -20.00
  • DAS PROJEKT STADTERLEBNIS MOTOVUN ! MOTOVUN IMPRESSIONS!

    Die Gemeinde Motovun und ihre Partner stellen stolz das Projekt Stadterlebnis Motovun! / Motovun Impressions! vor. Das Projekt entstand in Kooperation mit der lokalen Gemeinschaft und Besuchern von Motovun (Perle Istriens).