Fešta od fruti

Udruga Kaldir organizator je 9. po redu Fešte od fruti koja se održava u subotu 30.09.2017. u Kaldiru kraj Motovuna. Mlada, ali vrijedna udruga tijekom cijelog ljeta organizirala je Plac od fruti, a ova proslava zaokružit će sve zajedno u jednu prekrasnu priču.

U 12 sati Udruga Kaldir održati će radni sastanak sa predstavnicima LAG-a Središnja Istra na temu „Domaće od malih nogu“ kao valorizacija voća i zdrave prehrane već od vrtića.

Program započinje u 13 sati otvaranjem izložbe u nekadašnjoj školi, a u 14 sati započinje gastro show koji predvode pobjednici showa 3, 2, 1 kuhaj Kristijan Benić i Martin Špaček.

Kroz program posjetitelje će voditi i zabavljati već poznati dvojac Kristijan Nemet i Šajeta.

Svečano otvorenje upriličiti će se u 15 sati. Profesor Prodan će u 15.30 održati predavanje na temu „Crtice o povijesti voćarstva u Kaldiru“, a u 16.30 na redu je predavanje za poljoprivrednike o gnojidbi voćnjaka nakon berbe.

Dječja priredba tradicija je koju u Kaldiru njeguju svake godine, a ona započinje u 17.30 sati. U 18.30 djecu će zabavljati klaun Marek tako da zabave za najmlađe neće nedostajati.

Nakon 20 sati počinje zabava uz Malvaziju band i DJ-a Marka Šurki Šurana.  Cjelodnevni program bit će popraćen svirkom i pjesmom Bambus benda.

Posjetitelji će moći degustirati i kupiti po prigodnim cijenama proizvode lokalnih proizvođača: OPG Božić Aleksandra, OPG Beletić Davide, OPG Bon Dean, OPG Vinko Dantinjana, OPG Rabak Ratko, OPG Mario Štefanić, OPG Dejan (Cvetka) Laganis, OPG Livio Prodan, OPG Vlado Božić, Vina Benvenuti, Vina Bertoša, Vina Fakin, Vina Tomaz te ostali izlagači proizvođači tradicionalnih proizvoda iz Istre.

Fešta u Kaldiru posebna je i po tome što se na licu mjesta kuhaju domaće marmelade, peču palačinke, štrudle od jabuke, jabuke u pivskom tijestu, a novost su domaći njoki s krekami (šljivama) i sve to po promotivnim cijenama. Tijekom dana organizirati će se i nagradna igra za sve posjetitelje.

Straha od kiše nema jer se cjelodnevni program odvija pod šatorom, a od vaših automobila do mjesta manifestacije organiziran je poseban prijevoz koji je besplatan.

Suorganizatori i sponzori manifestacije su Općina Motovun i TZ Općine Motovun.

Ovu subotu svi u Kaldir na još jednu Feštu od fruti.

 

Ostale novosti