Izložba fotografija FOURte

Udruga fotografa Fotovun poziva vas na svečano otvorenje 2. godišnje izložbe fotografija, koje će se održati u subotu 2. prosinca 2017. godine u 19h u galeriji hotela Kaštel u Motovunu, na adresi Trg Andrea Antico 1. Izložbu će se moći pogledati u radno vrijeme hotela Kaštel do 3.1.2018. godine.

Izložbu naziva „FOURte“ čini 36 okvira s ukupno 144 fotografije, koje su rezultat vrijednog i kreativnog stvaralaštva 23-oje članica i članova udruge. Kroz 4 tematski povezane fotografije u jednom okviru članice i članovi Udruge Fotovun će se predstaviti sa svojim najboljim radovima u fotografskim smjerovima koji predstavljaju njihov "forte". Posjetitelji izložbe moći će kroz ovu izložbu upoznati Fotovunce i vidjeti kojim se fotografskim smjerovima bave te u kojim se fotografskim temama najbolje osjećaju i ostvaruju najbolje rezultate.

Zanimljivost ove izložbe je da će u posebnom dijelu pod nazivom „Camera obscura“ biti izložene 24 fotografije učenica i učenika OŠ Motovun, koji su sudjelovali na radionici „Camera obscura za mlade“ pod vodstvom prof. Borislava Božića. Radionica je realizirana krajem travnja 2017. godine u organizaciji Udruge Fotovun. Fotografije su učenici snimili „camerom obscurom“, odnosno kutijom za cipele pretvorenom u preteču fotoaparata. Svjetlosni zapisi ovjekovječeni na fotografskom papiru razvijeni su u negativ u improviziranom studiju, a na kraju procesa su članovi udruge digitalizirali negative i pretvorili u fotografije koje prikazuju Motovun iz perspektive osnovnoškolaca, koji su primijenili stečeno znanje i kreirali prava mala remek djela.

Godišnja izložba članova Udruge Fotovun kruna je druge godine postojanja i rada ove vrijedne motovunske udruge, koja je osnovana u siječnju 2016. godine. Udruga okuplja 40 članica i članova s područja cijele Istre, a u nešto manje od dvije godine postojanja realizirala je brojne vrijedne projekte (izložbe, edukacije, radionice, različite suradnje s lokalnim organizacijama itd.) te svojim aktivnostima doprinijela unaprjeđenju kulturnog života u Motovunu te popularizaciji fotografske umjetnosti na području cijele Istre.

Članice i članovi Udruge fotografa Fotovun raduju se vašem dolasku.

Ostale novosti