Kostimirano stručno vođenje "Doživi Motovun"

Turistička zajednica Općine Motovun poziva vas ove nedjelje 21. lipnja u 14 sati na kostimirani stručni razgled starogradske jezgre Motovuna pod nazivom “Doživi Motovun”.

Prošećite Motovunom u pratnji mletačkog podestata Marca koji će vam u prvom licu ispričati priču o povijesti Motovuna iz vremena Mletačke republike, koja je Motovunom vladala više od 500 godina, ali i iz vremena prije i nakon njihove vladavine.

Motovun je pitoreskni srednjovjekovni dragulj iznimno bogate povijesti s najočuvanijim fortifikacijskim sustavom u Istri, a najveći utjecaj na razvoj i današnju vizuru Motovuna imala je upravo Mletačka republika, koja je Motovunom vladala od 1278. do 1797. godine. 

Mletačkog podestata Marca utjelovljuje iskusni turistički vodič Dean Prodan, a kostimirana vođenja “Doživi Motovun” će se održavati svake druge nedjelje sve do sredine rujna.

Razgled Motovuna je organiziran na hrvatskom jeziku, no u slučaju potrebe biti će održano i na engleskom jeziku.

Mjesto okupljanja je kod gornjeg groblja u Motovunu, na samom ulazu u starogradsku jezgru, kraj pomičnog stupića. Prethodna najava nije potrebna, a cijena paketa koji uključuje stručno vođenje i sadržaje projekta “Doživljaj Motovuna” (obilazak motovunskih zidina, galerija i posjet galeriji “Pet kula”) iznosi 40 kn po osobi, dok je za djecu i mlade od 7 do 18 godina cijena 20 kn. Za mlađe od 7 godina vođenje je besplatno.

Kostimirano vođenje “Doživi Motovun” je sadržaj projekta Doživljaj Motovuna! / Motovun Impressions! kojim se prikupljaju sredstva za ulaganje u održavanje motovunske baštine i njezino obogaćivanje novim sadržajima kako bi svaki novi dolazak posjetiteljima postao novi, drukčiji, još bolji doživljaj Motovuna!

Iskoristite ovu nedjelju na najbolji mogući način. Nakon što posjetite Kaldirski plac od fruti (od 8 do 13 sati) i opskrbite se svježim trešnjama i marelicama od OPG-ova Kaldirštine, uputite se u Motovun na stručni razgled starogradske jezgre, a s nestrpljenjem vas očekuju i terase motovunskih ugostiteljskih objekata.

Organizatori se raduju vašem dolasku!

 

Ostale novosti