25. ORGANUM HISTRIAE - koncert otvorenja i inauguracijski koncert 30.06.2024.

Dragi prijatelji međunarodnog orguljskog festivala Organum Histriae, s velikom radošću Vas pozivamo u nedjelju 30. lipnja 2024. godine u 20 sati na prvi ovogodišnji koncert koji je iznimno poseban! Zašto? 

Imamo čast po prvi put nakon dugog niza godina ugostiti jednog od najznačajnijih talijanskih orguljaša i stručnjaka koji se bave uređivanjem kritičkih izdanja muzikalija za orgulje.
Andrea Macinanti, ime koje je povezano uz same početke projekta, vraća nam se u Istru kako bi predstavio orgulje Gaetana Callida, izgrađene davne 1797. godine za motovunsku župnu crkvu Sv. Stjepana Prvomučenika.
 
Restaurirane su još 2006. godine, zahvaljujući stručnom i kvalitetnom radu dugogodišnjeg prijatelja projekta Francesca Zanina, ali smještene na privremenu lokaciju (Crkva Blažene Djevice Marije od Servita u Motovunu) sve do završetka restauratorskih radova u župnoj crkvi. Koncem 2023. godine orgulje su napokon ''vraćene kući'' gdje pripadaju i estetski i akustički, a ovim inauguracijskim koncertom, pod prstima velemajstora, napokon ćemo čuti svu raskoš venecijanskog orguljarstva kasnog 18. stoljeća.
 
  • BESPLATAN ULAZ

 

Other news

  • Festival terana i tartufa 19. i 20.10.2024.

    13. Festival terana i tartufa donosi brojne izlagače, degustacije terana, tartufa i raznih proizvoda na bazi terana i tartufa. Motovunski festival terana i tartufa sinonim je za kvalitetne vinare i posebno dobre primjerke terana te mjesto susreta najboljih proizvođača proizvoda od tartufa i tvrtki koje se bave otkupom tartufa.
  • KONCERT KLAPE MOTOVUN // subota 17.08.2024.

    U subotu 17. kolovoza 2024. s početkom u 20.30 sati će se na glavnom motovunskom trgu održati tradicionalni rođendanski koncert Klape Motovun.
  • Besplatna interpretacijska šetnja “Doživi Motovun” 10.08.2024.

    Turistička zajednica Općine Motovun poziva vas u subotu 10.08.2024. u 19.30 sati na besplatnu interpretacijsku šetnju starogradskom jezgrom Motovuna pod nazivom “Doživi Motovun”